De Constructie Van De Wereld 193.

Mijn bijdrage aan The Big Draw in Arnhem

Na mijn aanmelding voor het grootste tekenfestival van de wereld ‘The Big Draw’ in Arnhem ontving ik het mooie en warme bericht dat ik op basis van mijn tekeningen geselecteerd ben. Gewoon op basis van mijn tekeningen, die ik al tientallen jaren maak.

Deelnemen aan ‘The Big Draw’ gaat een nieuwe ervaring voor mij worden. Ik zal een bijdrage leveren aan het ‘ramenproject’. Zal tekeningen maken op de ramen van Toko Ram Hommelstraat 87 en Kunstlokaal Art Supplies in de Steenstraat 36A in Arnhem. Voorafgaand ben ik met de eigenaren in gesprek. Om hun wensen af te stemmen op wat ik te bieden heb. ‘The Big Draw’ duurt van 12 tot en met 15 september 2024.

Achtergrond

The Big Draw is in 2000 geïnitieerd door de stichting ‘The Campaign for Drawing’ in Londen en vindt sindsdien ieder jaar in verschillende landen plaats. De doelstelling is eenvoudig en doeltreffend: ‘Het tekenen verbindt iedereen, verschillende culturen, professioneel en liefhebber, insider en outsider van peuter tot oudere.’ Dit klinkt zacht en empathisch, in de bubbel van de officiële kunst is het echter tamelijk radicaal.

Hoe dan ook, dit jaar in ons land in Arnhem, Nijmegen, Zutphen, Apeldoorn en Breda.

Wederkerigheid

Voor mij is ‘The Big Draw’ een oefening in wederkerigheid en de constructieve drift om gezamenlijk iets tot stand te brengen door met de hand lijnen op een ondergrond te trekken, die betekenis en schoonheid genereren en kunst en leven zonder culturele en maatschappelijke filters met elkaar verbindt. Iedereen ja, iedereen is welkom om ‘The Big Draw’ in Arnhem mee te maken.

Rozet

Mijn bijdrage is ingebed in een groot en inhoudelijk programma dat door Rozet Arnhem georganiseerd en gecoördineerd wordt. Zie voor meer info http://rozet.nl

O ja… naast mijn genoemde bijdrage in de Hommelstraat en de Steenstraat laat Rozet in de Kortestraat 16, mijn animatiefilms met de titel ‘Land of Gold’ zien.

Auteur: Albert Van Der Weide

Albert Van Der Weide is kunstenaar en woont en werkt in Arnhem. Hij exposeert en voert projecten uit in binnen- en buitenland. Albert schrijft sinds 2009 columns voor Arnhem aan Zee. +31 64 15 74 352, https://albertvanderweide.nl/

Eén gedachte over “De Constructie Van De Wereld 193.”

  1. Fijn, Albert, dat je er aan meedoet! Wat een super positief initiatief! Vorig jaar zijn heel veel tekeningen op de ramen van de winkels gebleven.
    Ik verheug me om jouw tekeningen in de Steenstraat en bij de Toko dichtbij mij te zien, en als je ermee bezig bent, ben je altijd welkom voor een kopje koffie,
    Lieve groetjes,
    Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *